Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II , ul. Kolejowa 33, 72-500 Międzyzdroje, woj. zachodniopomorskie, tel. 0 91 328 03 44, faks 0 91 328 03 44.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.gm1.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła w Międzyzdrojach przy ul. Kolejowej 33.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa transportem własnym wykonawcy do siedziby zamawiającego produktów żywnościowych, z podziałem na zadania - liczba zadań - 6.
Szczegółowy zakres dostaw obejmują załączniki od nr 4 do nr 9 do siwz.
Zadanie 1 - załącznik nr 4 - produkty należące do grupy: 15100000-9
Zadanie 2 - załącznik nr 5 - produkty należące do grup: 15830000-6, 15600000-4, 15400000-2
Zadanie 3 - załącznik nr 6 - produkty należące do grupy: 03200000-3, 03100000-2
Zadanie 4 - załącznik nr 7 - produkty należące do grupy: 15330000-0
Zadanie 5 - załącznik nr 8 - produkty należące do grupy: 15330000-0, 15200000-0
Zadanie 6 - załącznik nr 9 - produkty należące do grupy: 15500000-3.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają niżej wymienione warunki udziału w postępowaniu:
1. Posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności w zakresie odpowiadającym przedmiotowi zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia;
3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie niniejszego zamówienia;
4.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli złoży wraz z ofertą dokumenty i oświadczenia wymienione w pkt. 13 siwz, w formie i treści wymaganej siwz i ustawą Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w złożonych dokumentach lub oświadczeniach..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki:
1. Wypełniony i podpisany przez wykonawcę formularz ofertowy - załącznik nr 1 do siwz;
2. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 i art. 24 ust. 1 i 2 Pzp z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 2 do siwz;
3. Parafowany przez wykonawcę wzór umowy - załącznik nr 3 do siwz;
4. Wypełnione i podpisane załączniki nr 4 -9 do siwz - szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia.
W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności objętych przedmiotem zamówienia oraz nie podlega wykluczeniu składa następujące dokumenty:
1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;
2. Pełnomocnictwa osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów;
3. Aktualny wypis z rejestru Państwowej Inspekcji Sanitarnej zatwierdzający zakład
do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego;
4. Aktualny wypis z rejestru Państwowej Inspekcji Sanitarnej zatwierdzający zakład
do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego lub aktualny protokół kontroli przeprowadzonej przez Inspekcję Weterynaryjną.
W celu potwierdzenia,, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania niniejszego zamówienia składa następujące dokumenty:
1. Zaświadczenie, protokół kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej, bądź inny dokument stwierdzający, że w zakładzie został wdrożony system HACCP;
2. Aktualne zaświadczenie właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzające, że środek transportu, którym Wykonawca dostarczał będzie przedmiot zamówienia, dopuszczony został do transportu żywności..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.miedzyzdroje.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II, ul. Kolejowa 33, 72-500 Międzyzdroje.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.11.2009 godzina 09:50, miejsce: Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II, ul. Kolejowa 33, 72-500 Międzyzdroje.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i produkty mięsne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów, których szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 4 do siwz.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cuker i produkty pokrewne; Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych: Oleje i tłuszcze zwierzęce.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów , których szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 5 do siwz.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.83.00.00-5, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty rolnictwa i ogrodnictwa; Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów, których szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 6 do siwz.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetworzone owoce i warzywa.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów, których szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 7 do siwz.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa mrożone; Ryby przetworzone i konserwowane.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów, których szczegółowy wykaz zawiera załącznik nr 8.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty mleczarskie.